Події
16 вересня 2015
Росія намагається війною створити в Сирії аналоги "ДНР" та "ЛНР" - приватна американська розвідка
Аналітики приватної розвідувально-аналітичної компанії Stratfor вважають, що Росія за допомогою військової сили має намір створити в Сирії нову кишенькову державу, аналогічну незаконним "ДНР" і "ЛНР".
news-image

Як повідомляє «Єдність» із посиланням на "Апостроф", про це йдеться у звіті компанії.

Експерти звертають увагу на те, що керівництво РФ вирішило не обмежуватися країнами колишнього СРСР і зараз активно нарощує свою військову присутність на Близькому Сході.

Аналітики приватної розвідувально-аналітичної компанії Stratfor вважають, що Росія за допомогою військової сили має намір створити в Сирії нове кишенькове держава, аналогічне незаконним ДНР і ЛНР.

За останні тижні значно зросла присутність російських військових в узбережному анклаві Сирії Латакії. 

 

Судячи з усього, вони мають намір залишитися там надовго. З урахуванням того, що за допомогою переговорів ситуацію, швидше за все, не врегулювати, російський план полягає в тому, щоб допомогти сирійським алавітам сформувати свою державу", - йдеться в документі.

На думку представників приватної розвідки, Росія шукає можливість для діалогу з США, щоб американська сторона послабила свій тиск у питанні війни проти України.

Також американські розвідники вважають, що російська стратегія на Близькому Сході складається з двох частин. По-перше, Кремлю потрібно створити основу для переговорів у Сирії, яку можна буде використовувати як важіль тиску на США. По-друге, Москва одночасно готується до гіршого, оскільки висока ймовірність того, що переговори ні до чого не приведуть, і війна в країні продовжиться.

Читайте також: Росія витрачає 37 мільйонів доларів на місяць тільки на пенсії для "ДНР"