Події
18 вересня 2015
На Дніпропетровщині троє дітей отруїлись насінням квітів, що зростали на квітнику біля будинку
У дітей виявились ушкодженими нирки, насіння квітів містило отруту.
news-image

У місті Павлограді Дніпропетровської області троє дітей під час прогулянки з'їли насіння квіток рицини, які зростали на квітнику прибудинкової території. Малюки отруїлися і зараз перебувають у реанімації Дніпропетровської міської лікарні у надважкому стані, передає «Єдність».

"На клітинному рівні отрута вражає шлунково-кишковий тракт, спостерігається нудота, блювання, млявість, діарея, і як наслідок, протягом 2-х днів - зневоднення. Уражаються нирки. Прогноз при отруєнні рицином тривожний", - коментує лікар - анестезіолог відділення реанімації міської лікарні № 4 м. Павлограда Михайло Бреус.

Насіння рицини зовні нагадує горішки. Очевидно на це й спокусились діти, не розуміючи, яку небезпеку таїть у собі рослина, яка є, здавалося б, окрасою квітника.

«Ця рослина в тисячі разів небезпечніше, ніж ціанід. У ньому отруйно все, а особливо насіння », - розповідає Михайло Бреус.

Наразі медики не дають поки ніяких прогнозів. Адже отрута, яка потрапила в організм малюків, має бути розщеплена печінкою. І лише тоді можна буде об'єктивно оцінювати стан дітей.