Політика
19 вересня 2015
"Вперше за багато місяців ми маємо режим припинення вогню", - Штайнмаєр
Очільник МЗС Німеччини акцентує, що ситуація на Сході поліпшується.
news-image

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр 19 вересня в Магдебурзі повідомив, що припинення вогню на Сході України вперше за багато місяців дало надію на налагодження ситуації, повідомляє «Єдність».

"Ми домовилися за угодою про відвід важких і легких озброєнь, яка ще не підписана і зараз готується до підписання. Метою є підписання угоди 22 вересня", - заявив глава німецького МЗС.

Втім, Штайнмаєр зазначив, що, незважаючи на позитивну динаміку, надскладних питань ще дуже багато. Зокрема, актуальне питання проведення в Україні та на окупованій території демократичних місцевих виборів. Ситуація значно покращилася, але крихкий мир ще потрібно буде зберегти.

Міністр закордонних справ Німеччини виступав у Магдебурзі на церемонії вручення Премії кайзера Отто, яку цього року отримала Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). Майже усю свою промову він присвятив складній ситуації в Україні. Штайнмаєр також наголосив, що велика заслуга в запровадженні нинішнього затишшя на Сході України належить місії ОБСЄ.