Політика
21 вересня 2015
Сьогодні Генеральний секретар НАТО приїде в Україну
Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг сьогодні прибуде до України з дводенним візитом.
news-image

Під час візиту генсек НАТО візьме участь у відкритті спільних навчань Україна-НАТО з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій «Україна-2015», які відбуватимуться на Яворівському полігоні у Львівській області, повідомляє «Єдність» з посиланням на Укрінформ.

Крім того, планується, що очільник Альянсу візьме участь у тематичному засіданні РНБО, а також буде підписано документ про створення в Україні представництва НАТО.

«Цей візит стане важливою віхою, - сказав в.о. керівника місії України при НАТО Єгор Божок. - У радянські часи ми були готові до нападу з боку Заходу. Реальність сьогодні показує, що загроза походить зі Сходу».

Як повідомляв раніше заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Ігор Долгов, очікується також, що в ході візиту генерального секретаря НАТО буде офіційно надано поштовх двом новим програмам співпраці між Україною та Альянсом, а саме "проекту в галузі розмінування, а інша програма стосуватиметься розвитку можливостей української сторони в сфері стратегічних комунікацій".