Резонанс
21 вересня 2015
"Економічна блокада Криму активістами - це ляпас державі Україна" - Тимчук
Дмитро Тимчук вважає, що Україні треба визначитись, що для держави наразі є важливішим - територіальна цілісність або прибуток від торгівлі.
news-image

Економічна блокада Криму активістами - це ляпас державі Україна. Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці нардеп, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, передає «Єдність».

Ляпас - тому що саме держава повинна була зробити це навесні 2014 року. Але Київ чомусь досі вперто не розуміє, чому війна і окупація повинні заважати бізнесу. У жителів АРК є право вибору: або виступати за Україну, або чекати, поки їх нагодують настільки улюблені деякими на півострові "зелені чоловічки". Господа кримчани, вам подобаються "ввічливі люди"? Немає проблем, їжте "ввічливість". Злагода та любов, - написав нардеп.

Дмитро Тимчук вважає, що Україні треба визначитись, що наразі для держави є важливішим - територіальна цілісність або прибуток від торгівлі.

І не треба стогонів з приводу того, що-де страждають економічні інтереси України та окремі бізнесмени. Ми або боремося за територіальну цілісність і воюємо (у тому числі на "економічному фронті"), або торгуємо, - зазначив нардеп.

Крім того, на думку Дмитра Тимчука, блокада Криму буде своєрідним тестом для Путіна.

Мудрість правителя оцінюється не здатністю щось "скомуніздити" у сусіда, користуючись моментом. Вона оцінюється здатністю передбачати наслідки власних рішень і вчинків. І - це не зловтіха. Це - надія, що Україна нарешті не на словах, а на ділі почне вчиняти зі своїм ворогом так, як це зробила б будь-яка адекватна держава, - підсумував Тимчук.
Читайте також: До кримської блокади приєдналися представники "Правого сектору"