Світ
21 вересня 2015
У Фінляндії товстунам видають безкоштовні спортивні абонементи
Мета акції - у майбутньому заощадити витрати на лікування людей з ожирінням.
news-image

На початку року у фінському місті Лаппеєнранта було прийнято рішення подбати про тих жителів міста, які страждають від надмірної ваги, передає «Єдність» із посиланням на Yle.

Люди, чий індекс маси тіла перевищив 40 (нормальні показники - менш 25), отримали безкоштовні абонементи в спортзал і басейн строком на рік. Трохи більше ста осіб скористалися запропонованою послугою.

На індивідуальному рівні ефект спостерігається у вигляді зниження ваги, поліпшенні аналізів крові, падінні рівня цукру в крові і поліпшенні психологічного стану, - говорить Айя Раутіо, секретар з питань фізичної культури міста Лаппеєнранта.

Результати експерименту, що проводиться не тільки в Лааппеєнранті, але і в інших куточках Фінляндії, покажуть, чи буде практика видачі безкоштовних абонементів поширювати більш широко.

Грошова економія прямо позначиться на стані охорони здоров'я. Я вірю, що в кінці цього року ми отримаємо вже конкретні цифри, які підтримають нашу впевненість у необхідності подібних заходів, - заявила Раутіо.
Читайте також: 90-річна мешканка Фінляндії започаткувала успішний міжнародний бізнес, продаючи ягоди обліпихи