Політика
21 вересня 2015
Німеччина розкритикувала РФ через "вибори" на Донбасі
Німецький уряд розкритикував Росію через те, що вона не дистанціюється від планів сепаратистів на сході України провести "вибори" без погодження Києва.
news-image

Як повідомляє «Єдність» із посиланням на "Радіо Свобода".

Засмучує той факт, що Росія досі не дистанціювалася від цих планів", – сказав речник канцлера Німеччини Анґели Меркель Штеффен Зайберт.

Водночас у Міністерстві закордонних справ Німеччини висловили сподівання, що "Москва використає свій вплив, щоб сепаратисти скасували ці вибори".

Повідомлення з’явилося після того, як лідер угруповання "ЛНР" Ігор Плотницький заявив, що "місцеві вибори" на підконтрольних його групі територіях відбудуться 1 листопада.

У МЗС Німеччини заявили, що плани провести таке голосування викликають у них "серйозне занепокоєння" і будуть порушенням Мінських домовленостей.

Нагадаємо, Верховна Рада України раніше ухвалила закон, що визначає правила проведення місцевих виборів 25 жовтня. У перехідних положеннях закону зазначено, що чергові вибори до органів місцевого самоврядування в окупованих Криму і Севастополі, а також у частині Донецької і Луганської областей не проводяться.

У "ДНР" заявили про намір провести "місцеві вибори" на окупованій бойовиками території Донеччини 18 жовтня. 

Читайте також: У Раді хочуть легалізувати проституцію