Суспільство
22 вересня 2015
Константинов стверджує, що українських товарів у Криму - не більше 20%, Аксьонов заявляє, що тільки 5%
Прем'єр і спікер Криму розійшлися в оцінці кількості українських товарів на півострові.
news-image

На думку спікера Держради Криму Володимира Константинова, частка українських товарів на кримському ринку не перевищує 20%. У свою чергу кримський прем'єр Сергій Аксьонов заявив, що на півострові не більше 5% українських товарів, передає «Єдність» із посиланням на Події Криму.

Константинов впевнений, що блокада Криму позначиться на українських підприємцях, які зазнають збитків.

У мене відбулося кілька телефонних розмов з підприємцями з Херсону, вони, звичайно, у великому шоці. Вони назвали ціну, за якою вони виробляють і продають в Крим продукцію. Тут вони продають дорожче в три-п'ять разів. Для них блокада - це колосальні збитки, - повідомив Константинов.

Прем'єр Аксьонов впевнений, що Крим не помітить наслідків блокади.

На полицях продуктових магазинів у республіці Крим не більше 5% українських товарів. Я поспілкувався з керівниками регіонів Росії - всі, хто виробляє сільгосппродукцію, давно з нами співпрацюють. У нас на ринках курська, тульська картопля. Процес імпортозаміщення вже давно стався, - заявив він раніше.

Нагадаємо, 20 вересня стартувала громадянська акція по блокуванню адміністративного кордону з Кримом і недопуску на півострів вантажного транспорту з українськими товарами. Акція оголошена безстроковою.

Читайте також: Джемілєв повідомив скільки планують блокувати Крим