Україна
23 вересня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за ніч
Головні події ночі:Росія проти НАТО, додатковий блокпост та нова заступниця Жебрівського.
news-image

Жебрівський взяв собі заступницю зі скандальним минулим.

У голови Донецької ОДА відтепер працює екс-депутатка від блоку Наталії Вітренко.

Як стало відомо, жінка була депутатом Луганської облради та балотувалася від блоку Наталії Вітренко. Зазначається також, що в 2006 році жінка була депутатом від партії "РУСЬ", яка була проектом російського кримінального авторитета Максима Курочкіна.

 

Бойовики наполягають на проведенні фейкових виборів.

Тристороння контактна група завершила роботу в Мінську.

За словами Оліфер, в п'ятницю в режимі відеоконференції планують обговорити з бойовиками весь спектр Мінських угод. Однак представник України в політичній підгрупі Роман Безсмертний розповів в коментарі "Українській правді", що бойовики висунули Україні ультиматум. За його словами, терористи наполягають на проведенні своїх виборів 18 жовтня і 1 листопада.

 

В ОБСЄ розчаровані бажанням бойовиків провести псевдовибори.

Бажання бойовиків "ДНР" і "ЛНР" провести свої фейкові вибори викликає розчарування. Про це заявив спецпредставник ОБСЄ в Контактній групі по Україні Мартін Сайдік.

"Спочатку у політичній підгрупі планувалося обговорити питання щодо проведення місцевих виборів 21 лютого, однак у ході обговорення з'ясувалося, що вибори в "ДНР" і "ЛНР" пройдуть 18 жовтня і 1 листопада", - сказав він, коментуючи результати переговорів у Мінську.

 

У Кремлі жорстко відреагували на бажання України вступити в НАТО.

Будь-яке просування НАТО до кордонів Росії буде сприяти прийняттю контрзаходів для забезпечення національної безпеки. Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

"НАТО все-таки не змінювала і не здатна змінити своє призначення з точки зору початкових цілей свого створення, і в даному випадку все-таки не можна забувати, що це організація, яка створена в часи протистояння і для протистояння, тому поміняти суть свого існування НАТО не може", - заявив Пєсков.

 

"Правий сектор" установив додатковий блокпост на в'їзді до Криму.

На відстані кількох кілометрів від контрольно-пропускного пункту Чаплинка бійці "Правого сектору" встановили іще один.

Там машини перевіряють не на вантаж для анексованого півострова, а на наявність диверсантів, які можуть їхати з Криму.

У базовому таборі на Чонгарі активісти вже розробили план ротації учасників блокування доріг. 

"Ми розуміємо, що неможливо тут весь час тримати всіх людей. Треба їх, як і на фронті, ротувати. Плануємо в подальшому, щоб хлопці стояли кілька днів і їх хтось змінював", - розповів речник "Правого сектору" Олексій Бик.