Шоу-біз та культура
23 вересня 2015
На відкритті саміту ООН Шакіра виконає хіт Джона Леннона
Виступ співачки в залі Генасамблеї відбудеться відразу після того, як з трибуни до країн-членів всесвітнього парламенту вперше за 20 років звернеться Папа Римський Франциск.
news-image

Колумбійська співачка Шакіра виконає хіт Джона Леннона Imagine ("Уявіть собі") на відкритті саміту ООН по глобальному розвитку 25 вересня, передає   «Єдність».

На прес-конференції поп-зірка піддалася вмовлянням журналістів і наспівала приспів з відомої пісні, присвятивши її сирійським біженцям і дітям усього світу.

Виступ співачки в залі Генасамблеї відбудеться відразу після того, як з трибуни до країн-членів всесвітнього парламенту вперше за 20 років звернеться Папа Римський Франциск.

Я б хотіла заспівати" Imagine ". Я знаю, що він (Папа Римський) захищає бідних, що це одне з даних ним обіцянок. Ми всі знаємо, що насильство - це наслідок нерівності, а нерівність - це наслідок відсутності можливостей, - сказала Шакіра, яка є послом доброї волі ЮНІСЕФ з 2003 року.

За її словами, ніщо не надає  дітям більше можливостей, ніж освіта.

Кожна дитина в світі повинна мати можливість вчитися, щоб потім досягти успіху в житті, - підкреслила співачка.

Вона зізналася, що її глибоко зачепила історія Алана Курді - трирічного біженця з Сирії, тіло якого було викинуто на берег Туреччини. Цей кадр був опублікований на передовицях безлічі газет і журналів всього світу.

За словами Шакіри, кожен раз, коли вона згадує Алана Курді, сім'я якого намагалася втекти до Канади через Європу, вона згадує слова пісні Джона Леннона: "Уяви, що люди живуть у спільному світі" (Imagine all the people sharing all the world).

Чому ми не можемо жити разом у мирі? Що заважає нам це зробити? - задалася питанням співачка.
Кадри маленького хлопчика, викинутого на берег, дуже трагічні. Ми не повинні ігнорувати їх. Вони повинні надати людське обличчя цьому лиху, тому що діти не повинні розплачуватися за війну, - підкреслила Шакіра.

Співачка закликала країни поставити права біженців вище, ніж міркування про безпеку держкордонів, і прийняти їх у себе.

Біженці заслуговують на те, щоб мати свій дім, - сказала співачка.
Читайте також: Шакіра потрапила у Книгу рекордів Гіннесса