Україна
23 вересня 2015
У Мінінфраструктури нові вимоги до держслужбовців
У Міністерстві інфраструктури повідомляють, що відтепер керівників усіх державних підприємств обиратимуть за новими правилами.
news-image

Серед кваліфікаційних вимог до посади “Директор (начальник, інший керівник) підприємства” у Міністерства інфраструктури потрібно обов’язково мати вищу профільну освіту, передає «Єдність».

У міністерстві також зазначають, що навіть наявність досвіду у роботі не буде вирішальним фактором у прийнятті на роботу.

Варто зауважити, що згідно з вимогами участь у кадрових конкурсах зможуть брати не лише кандидати з профільною вищою освітою, але й ті, що мають вищу освіту другого рівня за ступенем магістра та післядипломну освіту за галуззю знань “Управління та адміністрування” або “Право”.

“Застарілі кваліфікаційні вимоги не відповідали поточній ситуації на ринку праці і значно обмежували коло потенційних учасників кадрових конкурсів, що проводяться Міністерством для заміщення вакантних посад керівників державних підприємств. Тепер ми розраховуємо на більшу кількість спеціалістів, що подаватимуть заявки на участь у конкурсах, а значить, кадрова комісія матиме більше можливостей знайти ефективного менеджера для управління держпідприємством”, — заявив перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер.

Також до участі в конкурсі допускаються громадяни інших країн. Але у разі перемоги на конкурсі та необхідності отримання допуску до державної таємниці, іноземні спеціалісти мають набути українського громадянства.