Політика
24 вересня 2015
Новим послом України в Канаді призначено тележурналіста Андрія Шевченка
Президент України призначив нового посла України в Канаді.
news-image

Президент України призначив нового посла в Канаді. Ним став відомий тележурналіст, політик та громадський діяч Андрій Шевченко. Про це повідомляється на офіційному сайті Президента України, передає  «Єдність».

Під час зустрічі з новопризначеним послом Президент наголосив на стратегічній важливості завдань посла в країні, в якій, за висловом Президента, «український фактор відіграє найбільшу роль за межами нашої держави».

Президент побажав Андрію Шевченку зробити все для зміцнення та розвитку українсько-канадських відносин. 

Впевнений, що твій молодий ентузіазм, політичний досвід і бажання працювати створять потужний базис для подальшого ефективного зростання наших відносин, - сказав Президент.

Глава держави наголосив на тому, що сьогоднішні відносини України та Канади перебувають на дуже високому рівні взаємної довіри та підтримки.

Президент також нагадав, що Канада була однією з перших країн, яка в умовах агресії Росії «блискавично» надала Україні військово-технічну допомогу, і є одним з найпотужніших адвокатів та надійним партнером України в світі.

Андрій Шевченко подякував за довіру та запевнив Президента в повному розумінні відповідальності своєї нової місії. Він також окреслив головні пріоритети в своїй роботі: політична підтримка, яка гарантуватиме, що Канада й надалі залишатиметься лідером у міжнародній коаліції на захист України, військово-технічна співпраця та зона вільної торгівлі, яка вимагає наповнення реальними інвестиційними проектами.

Андрій Шевченко — відомий політик, журналіст та громадський діяч. Народний депутат Верховної Ради 5-го, 6-го та 7-го скликань. Активний учасник Революції Гідності. Один із засновників «5 каналу». Володар премій «Телетріумф» та Press Freedom Award («Репортери без кордонів»).

Читайте також: Порошенко зустрівся з сенатором США Джоном МакКейном