Суспільство
24 вересня 2015
У "ЛНР" відмовили в акредитації "Лікарям без кордонів" через "кричущі" порушення
У "ЛНР" заявили, що на складі організації виявлено "незареєстровані та заборонені препарати".
news-image

Влада "ЛНР" відмовила в акредитації міжнародній організації "Лікарі без кордонів", бо у її діяльності були виявлені "кричущі" порушення. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив в.о. заступника голови "Радміну" "ЛНР" Василь Нікітін, передає  «Єдність».

Завдяки активним грамотним діям МГБ була виявлена досить велика кількість порушень (у діяльності іноземних некомерційних організацій - ред.), недозволенних на території "ЛНР". Найяскравіший приклад цього всього - це така організація як "Лікарі без кордонів", на складах якої - просто кричуще недотримання правил зберігання медикаментів, засобів медичного призначення, - зазначив він
Були грубо порушені правил зберігання таких досить серйозних препаратів, як психотропні засоби. І, найсерйозніше порушення - це незареєстровані, заборонені препарати на території "ЛНР", саме психотропної властивості, які не пройшли реєстрацію ні на території України, ні на території "ЛНР", ні на території Росії, - уточнив Нікітін.
Зібравши ось ці всі факти, подивившись на грубі порушення, комісія дійшла висновку дану місію до акредитації на території "ЛНР" не допускати, - резюмував він.
Читайте також: "Міністр" "Слива" відмінив дотації на шахтах окупованої Луганщини (ВІДЕО)