Наука та технології
30 вересня 2015
У Великобританії почнуть проводити операції з пересадки донорської матки
Якщо випробування буде успішним, перша дитина, народжена жінкою з пересадженою від донора маткою, може з'явитися на світ наприкінці 2017 або в 2018 році.
news-image

Британські лікарі отримали дозвіл на проведення перших 10 операцій з пересадки матки. Це стало можливим після успішного досвіду подібних трансплантацій у Швеції. Про це пише BBC, передає «Єдність».

Британська комісія з медичної етики дала дозвіл на пересадку матки під час клінічних випробувань, які розпочнуться навесні. Якщо випробування буде успішним, перша дитина, народжена жінкою з пересадженою від донора маткою, може з'явитися на світ наприкінці 2017 або в 2018 році.

Більше 100 жінок вже відібрані в якості потенційних реципієнтів донорської матки.

Операції проводитиме група лікарів під керівництвом Річарда Сміта, консультанта-гінеколога лондонської Лікарні королеви Шарлотти, відомої у світі своїм передовим центром гінекології та акушерства. За його словами, безпліддя може обернутися трагедією для багатьох сімей, однак трансплантація матки дає надію тим, для кого єдиним виходом поки залишаються сурогатна мати або прийомні діти.

Читайте також: В Японії створили браслет, що імітує дотик до предметів у віртуальній реальності