Політика
1 жовтня 2015
У МЗС України стурбовані схваленням постанови про використання Збройних Сил Росії за межами держави
МЗС України вимагає від РФ публічного запевнення про відсутність будь-яких намірів щодо використання можливостей, наданих постановою Ради Федерації, проти України.
news-image

У Міністерстві закордонних справ України з глибокою стурбованістю сприйняли повідомлення про схвалення у закритому режимі Радою Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації постанови про використання Збройних Сил РФ за межами держави. Про це йдеться в коментарі, розміщенному на сайті МЗС, передає «Єдність».

Зокрема, зазначається, що аналогічне рішення Російської Федерації від 1 березня 2014 року призвело до окупації та анексії Автономної Республіки Крим та м.Севастополь та спричинило безпрецедентну безпекову кризу в Європі.

Черговий карт-бланш на застосування збройних сил держави-агресора на тлі триваючої агресії проти України розглядаємо як загрозу для національної безпеки та крок, що підриває мирне врегулювання відповідно до Комплексу заходів з імплементації Мінських домовленостей напередодні саміту у «нормандському» форматі в Парижі 2 жовтня, - йдеться в коментарі відомства.

У цьому зв’язку МЗС України вимагає від Російської Федерації публічного запевнення про відсутність будь-яких намірів щодо використання можливостей, наданих постановою Ради Федерації, проти України, послідовного виконання зобов’язань за Мінськими домовленостями та негайного виведення власних збройних сил з території України.

Читайте також: Міністерство оборони Росії опублікувало відео авіаударів у Сирії (відео)