Суспільство
1 жовтня 2015
У Херсоні викриті три інтернет-порностудії
У бізнесі було задіяно більше 40 жінок-моделей різного віку, більшість з них - студентки.
news-image

Як повідомили у прес-службі  УМВС України в Херсонській області, правоохоронці виявили на одному з сайтів оголошення про набір жінок до шлюбного агентства, там був зазначений номеру телефону організаторів  порностудії, передає   «Єдність».

Порностудії діяли близько півроку. Організували злочинний бізнес подружжя з Херсону. У бізнесі було задіяно більше 40 жінок-моделей різного віку, більшість з них - студентки.

Спочатку жінки дійсно спілкувалися з іноземцями на сайті шлюбного агентства. Згодом організатори злочинного бізнесу переконували моделей переходити працювати у їх інтернет-порностудії. Дохід при цьому збільшувалася у декілька разів. Організатори зняли в оренду три офісні приміщення, які згодом обладнали під порностудії. Вони закупили комп’ютери, ноутбуки, планшети, веб-камери та роутери для доступу у інтернет.

У результаті обшуків вилучено більше двадцяти веб-камер, 9 ноутбуків, мобільні телефони та більше десяти карток різних мобільних операторів, фотоапарати, жорсткі диски та платіжні картки різних банків.

Наразі за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.301 КК України «Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років, з конфіскацією предметів порнографії, кіно- та відеопродукції, комп'ютерних програм, засобів виготовлення, розповсюдження і демонстрування.  

Читайте також: У Києві дільничний інспектор спіймав злодія під час крадіжки