Події
2 жовтня 2015
Екс-директору Львівського бронетанкового заводу інкримінують розкрадання 2 мільйонів гривень - МВС
Посадовець заволодів державними коштами оборонного замовлення, які призначалися для ремонту в зону АТО 31 одиниці БМП-1, а також двигунів УТД-20.
news-image

Як повідомили у прес-службі МВС, досудовим розслідуванням, яке проводить військова прокуратура Західного регіону встановлено, що розкрадання державних коштів колишнім директором Львівського бронетанкового заводу здійснювалося протягом грудня 2014-січня 2015 років, передає  «Єдність».

Встановлено, що за попередньою змовою з іншими особами та з використанням підприємств з ознаками фіктивності, зловживаючи службовим становищем екс-директор заволодів державними коштами оборонного замовлення в сумі понад 2 мільйони гривень, які призначалися для ремонту в зону АТО 31 одиниці БМП-1, а також двигунів УТД-20.  

01.10.2015 працівниками прокуратури було проведено санкціоновані обшуки за місцем проживання посадовця. Під час обшуків було вилучено грошові кошти в сумі  500 тис. грн., 57 тисяч євро та 18 тисяч доларів США.    

Наразі відкрито кримінальноме провадження за ч. 5 ст. 191 КК України за фактом привласнення державних коштів колишнім директором Львівського бронетанкового заводу.  

Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.  

Чиновника затримано у порядку  ст. 208 КПК України та повідомлено йому про підозру.  

Читайте також: У Криму за хабар заарештований один з організаторів «російської весни» на півострові