Події
2 жовтня 2015
Мешканці Дебальцевого, яка була корегувальниці вогню терористів «ДНР», загрожує до 15 років ув'язнення
Терористку судитимуть на Донеччині.
news-image

Як повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області, встановлено, що 34-річна мешканка міста Дебальцеве Донецької області вступила до лав бойовиків, передає  «Єдність».

З лютого по червень 2015 року вона працювала так званою корегувальницею вогню та передавала артилеристу терористичної організації «ДНР» дані про переміщення техніки та особового складу Збройних Cил України поблизу м. Артемівська та в Артемівському районі Донецької області. Використовуючи координати, які передавала жінка, терористи здійснювали обстріли території селищ Червоний Пахарь, Миронівка та Луганське Артемівського району Донецької області, що спричинило масову загибель людей, а також призвело до чисельних зруйнувань та пошкоджень адміністративних та приватних будівель і споруд - повідомили у прес-службі відомства.

У червні поточного року терористку було затримано та заарештовано.

Прокуратурою Донецької області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно даної особи, яка обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) КК України.

 Їй загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте також: СБУ затримала терористку «ДНР» на прізвисько «Ліса», яка координувала діяльність диверсійної групи на Харківщині