Apple подала патент на смарт-кільце (фото)
1 квітня цього року Apple подала в Бюро по патентах і товарних знаків США заявку на смарт-кільце під назвою "Пристрої та методи для обчислювального приладу у вигляді кільця".
news-image

Вона описує концепт пристрою, який дозволить виконувати ряд дій разом зі смартфоном (або смарт-годинником), але без прямої взаємодії з ними, передає «Єдність»

Apple пише, що взаємодія з сучасними пристроями з сенсорним екраном може бути незручною або недоречною в певних ситуаціях. Зокрема, компанія пише про дисплей, що світиться, який "недоречний в деяких ситуаціях або навіть небезпечний". 

"Тому необхідний тактовніший, безпечний, ефективний й ергономічний спосіб взаємодіяти з сенсорними панелями і екранами", - йдеться у заявці.

Частина функцій кільця вже існують в Apple Watch, тому, кільце могли розглядати в якості першого переносного пристрою компанії ще до виходу годиннику. Наприклад, в кільці є тактильний відгук Taptic Engine, розпізнавання сильного натиску Force Touch, контролер, який нагадує коліщатко Digital Crown, і акселерометр.

Кільце повинне повідомляти про якісь події, вміє розпізнавати рукописний текст, коли його пишуть, сприймати голосові команди через мікрофон і Siri, використовуватися для управління домашніми приладами або Apple TV. Також описується механіка переказу грошей з одного кільця на інше через NFC за допомогою рукостискання. Патент передбачає виготовлення кільця з будь-яких матеріалів: металу, дорогоцінного металу або силікону.