Політика
6 жовтня 2015
"Сподіваюся на те, що днями вдасться звільнити заручників, які перебувають у Луганську", - Ірина Геращенко
news-image

Уповноважений президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, представник України в робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко повідомила у своєму Facebook, що вірогідно незабаром будуть звільнені усі українські заручники, що перебувають зараз у місті Луганську, передає «Єдність».

"Якщо говорити про підсумки засідання гуманітарної підгрупи, то, сподіваюся на те, що днями вдасться звільнити заручників, які перебувають у Луганську. Вимагаємо звільнення всіх незаконно утримуваних, яких тримають в Донецьку", - повідомила Геращенко.

Особливу увагу, наголосила Геращенко, на перемовинах у Мінську приділяють полоненим, що знаходяться на території Росії. А це щонайменше 10 українців.

"Ми вимагаємо допустити до них МКЧХ (Міжнародний комітет Червоного Хреста) і вийти на механізм їх звільнення", - заявила Геращенко.

Більш як 130 дипломатичних нот направила українська сторона, отримала близько 30 заяв з вимогою звільнення громадян України.

Нагальним питанням, за словами Геращенко, залишається розмінування територій окупованого Донбасу, адже він мін страждають переважно мирні мешканці.