Події
8 жовтня 2015
Україна скликає Тристоронню контактну групу через порушення перемир'я на Донбасі
У зв’язку з учорашнім обстрілом терористами українських військових на Луганщині штаб АТО ініціює скликання екстреного засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі
news-image

Про це повідомила прес-центр АТО у Facebook, передає «Єдність».

Одразу після обстрілу українська сторона повідомила про інцидент представників ОБСЄ. На місце події оперативно прибув патруль міжнародних спостерігачів, які задокументували інцидент, - йдеться у повідомленні прес-центру.

Також додається, що вчора керівник української сторони у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін генерал-майор Борис Кременецький провів телефонну розмову із заступником глави Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ в Україні Александром Хугом, який підтвердив факт отримання міжнародними спостерігачами матеріалів обстрілу українських бійців у районі Троїцького.

Усе це стало підставою для проведення екстреної зустрічі Трьохсторонньої контактної групи. 

Нагадаємо, вчора 7 жовтня о  12.25 в районі населеного пункту Троїцьке бойовики протитанковими керованими ракетами обстріляли український опорний пункт, на якому проводилися інженерні роботи. Загалом злочинці здійснили два пуски. Повідомляється, що в результаті одна з ракет потрапила у екскаватор і четверо українських військовослужбовців отримали поранення. 

Цей обстріл став єдиним випадком порушення мирних домовленостей зі сторони противника з 30 вересня цього року.

Читайте також: Бойовики порушили мирні домовленості