Події
8 жовтня 2015
У Кишиневі пояснюють заборону на в'їзд російським журналістам їх відрядженнями на Донбас
Співробітники "Росії 24" мали висвітлювати футбольний матч відбірного турніру чемпіонату Європи-2016.
news-image

Журналістів російського телеканалу "Росія 24" не пустили до Молдови висвітлювати футбольний матч відбірного турніру чемпіонату Європи-2016 через те, що вони раніше вони виїжджали у відрядження в Донбас. Про це повідомив кореспонденту ТАРС представник правоохоронних органів республіки, передає «Єдність».

Рішення про відмову у в'їзді співробітникам "Росія -24" - оператору Іллі Налетову і звукорежисеру Андрію Урчуку було прийнято на підставі того, що вони раніше працювали у складі знімальних груп російських телеканалів, які висвітлювали конфлікт у східних областях сусідньої України, - зазначив він.

Як відомо, 9 жовтня в Кишиневі пройде футбольний матч відбірного турніру чемпіонату Європи-2016, в якому візьмуть участь збірні Росії та Молдови.

Нагадаємо, за останні півроку в Кишинів не потрапили знімальні групи телеканалів "Росія 24", Lifenews, "Зірка", "ТВ- Цетр" і НТВ.

Як повідомило ТАРС, "у зв'язку з неодноразовими випадками створення владою Молдови перешкод для роботи російських журналістів у цій країні, вранці тимчасовий повірений у справах республіки в РФ був викликаний в російське дипвідомство".

Читайте також: Молдовська поліція зупинила "ядерну" контрабанду до Близького Сходу