Події
9 жовтня 2015
Суд залишив під вартою екс-директора Львівського бронетанкового заводу
7 жовтня судова колегія Апеляційного суду Львова залишила в силі рішення Шевченківського районного суду Львова від 2 жовтня щодо обрання колишньому директору Львівського бронетанкового заводу запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та застосування застави у розмірі 30 мільйонів гривень.
news-image

Як повідомляє «Єдність» із посиланням на прес-службу ГПУ, ця застава є найбільшою за всю історію юридичної практики в Україні.

Екс-директора заводу підозрюють у вчиненні правопорушення, передбаченого частиню п'ятою статті 191 КК України - "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

У ході проведення слідчих дій здобуто достатні докази підозрювати вказану службову особу у заволодінні шляхом зловживання службовим становищем коштами державного підприємства у сумі більше 2 мільйони гривень за попередньою змовою із директором одного із приватних підприємств та з використанням суб’єктів підприємницької діяльності, які мають ознаки фіктивності", - зазначили у ГПУ.

Вказані кошти були виділені державою на ремонт бронетанкової техніки, яка у подальшому мали бути спрямовані в зону АТО.

2 жовтня Шевченківський райсуд Львова обрав екс-директору заводу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 30 мільйонів гривень.

Нагадаємо, в червні керівництво "Укроборонпрому" звільнило директора Львівського бронетанкового заводу через невиконання виробничих планів на підприємстві, зокрема через затримку в налагодженні повноцінного серійного виробництва бронемашин "Дозор-Б".

Читайте також: Надія Савченко може відновити голодування