Світ
11 жовтня 2015
Девід Кемерон озвучив умови, за яких Великобританія залишиться в ЄС
Британський прем'єр-міністр висунув владі Євросоюзу чотири вимоги.
news-image

Влада Великобританії висунула вимоги до ЄС в якості «плати» за те, що королівство залишиться у складі союзу. Про це пише видання The Telegraph, повідомляє «Єдність».

Як повідомляється, всього прем'єр-міністр країни Девід Кемерон озвучив чотири пункти. По-перше, Євросоюзу не слід залучати Великобританію до створення європейської наддержави. По-друге, ЄС повинен відкрито заявити, що Європа - це багатовалютне об'єднання і що євро не є його єдиною валютою. Дана вимога потрібна британському уряду для зміцнення фунта стерлінга, відзначає газета.

Крім того, Великобританія повинна володіти правом відкидати директиви Брюсселя і скасовувати існуючі закони. Також Кемерон зажадав створення нової структури Євросоюзу. На думку Лондона, блок треба реорганізувати: дев'ять основних країн ЄС повинні бути захищені від домінування інших 19 країн. При цьому особливі гарантії повинні бути надані саме Сполученому королівству.

Нагадаємо, раніше з'явилась інформація, що референдум про подальше членство Великобританії в Євросоюзі може відбутися вже в 2017 році. Це пов'язано з тим, що переговори Лондона і Брюсселя з питання перегляду основоположного договору ЄС зайшли в глухий кут.