Суспільство
12 жовтня 2015
У РФ обурені словами головного психіатра про те, 70% російських школярів мають психічні розлади і аномалії
У Громадській палаті вважають, що заяву головного психіатра слід або підтвердити, або спростувати.
news-image

Громадська палата РФ просить МОЗ РФ розібратися з інформацією про те, що більше половини російських школярів мають психічні розлади і аномалії розвитку. Про це повідомили в прес-службі палати з посиланням на голову комісії з соціальної політики, трудових відносин та якості життя громадян Громадської палати (ГП) РФ Володимира Сліпака, передає  «Єдність»

Нагадаємо, раніше головний психіатр МОЗ Росії Зураб Кекелідзе повідомив, що близько 70% російських школярів мають психічні розлади і аномалії розвитку.

Сьогодні ж відправлю запит міністру охорони здоров'я Вероніці Скворцовій з проханням пояснити нам, яким чином отримана дана статистика, і що роблять наші дитячі лікарі для того, щоб наші маленькі громадяни росли, вибачте, без психічних розладів та аномалій розвитку, - передає прес-служба слова Сліпака.

На думку члена ГП, дана статистика змушує сумніватися в адекватності російської системи охорони здоров'я.

Особливо здивували рекомендації головного психіатра про необхідність вивчення шкільними лікарями програм з психіатричної освіти, а також "бути в курсі особливостей розвитку дітей та підлітків ". Хочеться запитати, що заважає бути в курсі і виконувати сумлінно свої посадові обов'язки, - сказав Слєпак.

Член ГП вважає, що заяву головного психіатра керівництву міністерства слід або підтвердити, або спростувати.

Читайте також: "Путін сам себе призведе до загибелі", - західний психіатр