Події
13 жовтня 2015
СБУ жорстко знешкодила бойовиків, що готували теракти в Краматорську (ВІДЕО)
Співробітники Служби безпеки України в результаті ретельно спланованої операції затримали бойовика і інформаторку диверсійної групи терористичної організації "ЛНР", яка планувала теракти в Краматорську Донецької області.
news-image

Як повідомляє «Єдність», із посиланням на прес-центр СБУ, бойовика із позивним "Ромео" правоохоронці знешкодили ще на початку вересня.

Терорист брав участь у бойових діях у складі НЗФ "ЛНР". Після цього його переправили на територію підконтрольну українській владі для підготовки терактів. Але правоохоронці діяли жорстко та професійно. Терориста було затримано.

У нього вилучили флеш-носій супутникових карт з позначенням дислокації підрозділів СБУ і МВС в Краматорську, військових частин і об'єктів інфраструктури з докладною інформацією про рух транспорту та чергування особового складу, - повідомили у відомстві. - Під час другого етапу операції в середині жовтня спецслужба спільно з військовою прокуратурою сил АТО затримала інформаторку, яка збирала дані для "Ромео". 

У жінки виявили додаткову інформацію по об'єктах транспортної інфраструктури Краматорська, життєзабезпечення міста, волонтерських пунктів тощо.

За рішенням суду бойовик і його інформаторка утримуються під вартою.

Читайте також: Посадовці "Донецького облавтодору" привласнили понад 1,2 мільйона гривень