Політика
13 жовтня 2015
Путін: нехай МВФ дасть Україні 3 млрд доларів для погашення боргу перед РФ
Президент Росії Володимир Путін вважає, що Міжнародний валютний фонд міг би "додати" Україні 3 мільярди доларів, що вона погасила борг перед РФ.
news-image

Про це він заявив у вівторок на конференції "Россия зовет", передає «Єдність» з посиланням на ТАСС.

Путін розповів, що Росія "давно вже" отримала право вимагати дострокової виплати цього боргу, але не робила цього, щоб "не погіршити і без того складну ситуацію в економіці (України – прим.ред.)".

А чому МВФ не хоче додати Україні ці мільярди, щоб вона могла розплатитися, ніж міняти свої правила під конкретну країну, руйнуючи, по суті справи, саму систему функціонування МВФ", - зробив заяву Путін.

Він також доручив своєму Мінфіну поговорить з МВФ і урядом України.

Ви б поговорили з колегами; мені здається, що легше піти таким шляхом: додати Україні млрд, щоб вона могла розплатитися, і всі були б задоволені, і працювали б без такого напруження, - сказав Путін.

Як відомо, перед початком Євромайдану Віктор Янукович взяв у Росії 15 мільярдів доларів кредиту, з яких реально отримати до своєї втечі з країни встиг тільки 3 млрд.

Термін погашення цієї позики закінчується в грудні 2015 року, але Україна вже відмовилася виплачувати її, якщо РФ не піде на реструктуризацію.

Читайте також:Путін заявив, що Туреччина є пріоритетним партнером РФ