Події
14 жовтня 2015
Україна оголосила протест щодо заборони в'їзду до РФ сестрі Савченко
МЗС України заявляє рішучий протест у зв’язку із забороною на в’їзд до Росії Вірі Савченко, сестрі незаконно утримуваного в РФ українського парламентаря Надії Савченко, та вимагає припинити свавілля стосовно громадян України.
news-image

Про це повідомляє «Єдність» з посиланням на Інтерфакс-Україна.

13 жовтня 2015 під час проходження прикордонного контролю при поверненні в Україну в пункті пропуску «Чертково-Мілове» співробітники російської прикордонної служби повідомили про заборону на в’їзд до РФ терміном до 01.09.2020 р. Вірі Савченко, сестрі незаконно утримуваної в Росії Надії Савченко, – йдеться в коментарі МЗС України, оприлюдненому у вівторок увечері.

В українському зовнішньополітичному відомстві наголошують, що заборона на в’їзд В.Савченко як одному з ключових свідків, заявлених захистом у справі її сестри, є свідченням заздалегідь спланованих намірів Російській Федерації – «провести розправу над невинною жертвою агресивної політики Кремля Надією Савченко».

Такі дії російської сторони є грубим і демонстративним порушенням процесуальних прав В.Савченко та її сестри Надії і спрямовані на подальше чинення тиску на Н.Савченко. Цей крок виходить за межі права та моралі і підтверджує замовний характер кримінального переслідування незаконно утримуваної в РФ Н.Савченко, – йдеться в коментарі.

У зв’язку з цим МЗС України вимагає від російської сторони припинити свавілля щодо народного депутата України та членів її сім’ї, забезпечити негайне звільнення Надії Савченко і повернення її на батьківщину, 

Читайте також: Сестрі Савченко заборонили в'їзд до Росії