Київ
16 жовтня 2015
Київські грабіжники перед злочинами робили пластикові мітки на дверях «обраних» квартир
Зловмисників спіймали при спробі втечі.
news-image

До чергової частини Оболонського райуправління міліції з інтервалом у годину надійшло два повідомлення про крадіжки з квартир, передає  «Єдність» із посиланням на прес-службу ГУМВС України в м.Києві.

За вказаними адресами виїхали слідчо-оперативні групи. При огляді обкрадених помешкань встановлено, що зловмисники винесли золоті вироби на загальну суму близько 100 тисяч гривень, 3 тисячі доларів, 30 тисяч гривень та інші речі.

Втім, напередодні працівники карного розшуку Оболонського РУ проводили профілактичні заходи щодо недопущення крадіжок із помешкань громадян. Біля одного з будинків помітили двох підозрілих чоловіків. Щойно ті сіли в автомобіль, міліціонери передали прикмети людей і номери машини до районного управління.

У зупиненій міліціонерами підозрілій автівці оболонські оперативники та їхні колеги з Київщини виявили та вилучили речі, викрадені з двох квартир. Затримані зізналися, що попередньо вони зробили пластикові мітки на дверях «обраних» квартир. Вночі, переконавшись, що господарів немає, проникли у помешкання жертв шляхом зламу замків вхідних дверей, - повідомили у відомстві.

Обидва затримані раніше судимі: один із них чотири рази відбував покарання за квартирні крадіжки,  інший - за грабіж і зберігання наркотиків.

Інформація внесена до ЄРДР за ст. 185 (Крадіжка) КК України.

31-річному та 34-річному уродженцям Київської області обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Заявки на роботу в кіберполіції подали понад 3,3 тисячі громадян