Події
16 жовтня 2015
Президент в Одесі взяв участь у відкритті сучасного Центру обслуговування громадян
Штат Центру налічує 58 осіб, його пропускна спроможність до 1200 осіб на день.
news-image

Президент Петро Порошенко розпочав робочу поїздку до Одеської області з участі у відкритті Центру обслуговування громадян Одеської міської ради, передає «Єдність» із посиланням на прес-службу Адміністрації Президента.

Звертаючись до присутніх, Глава держави назвав відкриття Центру символом прозорості влади.

Я вітаю вас із прозорістю держави, з першими результатами боротьби із корупцією, – сказав Петро Порошенко.

Президент зазначив, що це – не перший подібний центр в державі, раніше він вже брав участь у відкритті подібного закладу у Вінниці.

Глава держави зауважив, що кількість послуг Центру ще буде збільшуватися, зокрема, в майбутньому буде додано послуги, пов’язані з МРЕО та податками.

Це буде центр зустрічі держави, яка любить своїх громадян, і громадян, які люблять свою державу, – сказав Петро Порошенко, наголосивши, що зараз у Центрі створено всі умови для швидкого надання якісних послуг.

Президент назвав відкриття такого сучасного Центру обслуговування громадян у Одесі одним з реформаторських проектів, реалізація якого стала можливою завдяки зусиллям обласної ради, міського самоврядування та міжнародних партнерів.

Глава держави наголосив, що війна не повинна стати причиною відкладати реформи.

Президент нагадав, що завдяки зусиллям на світовій політичній арені останнім часом вдалося досягти деескалації ситуації на Донбасі, що надає можливість ще більше уваги приділити реформам в країні. 

Президент підкреслив, що Центр – не просто символ реформ, а й символ боротьби з корупцією, що має сприяти розвитку бізнесу. Глава держави висловив переконання, що створення таких центрів сприятиме покращенню інвестиційного клімату в державі. Петро Порошенко наголосив на тому, що відкриття таких центрів покаже людям реальні зміни, яких вони чекали 24 роки.

Глава держави разом з головою Одеської ОДА Міхеїлом Саакашвілі та міським головою Одеси Геннадієм Трухановим ознайомився з процесом організації роботи Центру, поспілкувався з працівниками.

Як було підкреслено під час презентації, у Центрі повністю автоматизовано процес надання послуг, виключається ручне заповнення документів, що унеможливлює зловживання та порушення.

Довідково: Центр обслуговування громадян Одеської міської ради надаватиме послуги не лише жителям міста та області, але в рамках екстериторіальності щодо реєстрації бізнесу та супутніх послуг – фізичним та юридичним особам, зареєстрованим у Одеській, Київській, Вінницькій та Івано-Франківській областях. Забезпечено всі умови для осіб з обмеженими можливостями та батьків з маленькими дітьми.

Штат Центру налічує 58 осіб, його пропускна спроможність до 1200 осіб на день, тобто 160 людей в годину. Середня тривалість обслуговування – близько 15 хвилин.

Читайте також: В окупований Луганськ повернулося українське телерадіомовлення