Суспільство
16 жовтня 2015
У Франції хочуть перевидати "Main Kampf"
Одне з французьких видань хоче видати "Main Kampf", оскільки в 2015 році в уряду Баварії закінчуються авторські права.
news-image

Як повідомляє «Єдність», одне з французьких видавництв планує в 2016 році перевидати скандальну книгу "Main Kampf", автором якої є Адольф Гітлер.

Видавництво Fayard займеться цим у зв'язку з тим, що з кінця 2015 року закінчуються авторські права, що належать уряду Баварії.

Ця книга посідає центральне місце в історії XX століття, - вважають у видавництві. - Нове видання буде супроводжуватися критичним аналізом наукового комітету французьких і зарубіжних істориків. Перевидати "Main Kampf" Гітлера ми плануємо в 2016 році. У книзі буде більше двох тисяч сторінок. На перших 780 сторінках будуть надруковані 27 глав написаної у 1925 році книги. Решту сторінок займуть коментарі дослідників.

Нагадаємо, що "Моя боротьба" або "Main Kampf" - книга Адольфа Гітлера, що поєднує елементи автобіографії з викладенням ідей націонал-соціалізму.

Перший том книги був опублікований 18 липня 1925. Другий том, "Націонал-соціалістичний рух" - в 1926 році. Спочатку книга називалася "4,5 роки боротьби проти брехні, дурості і боягузтва". Видавець Макс Аманн, визнавши назву занадто довгою, скоротив її до двох слів: "Моя боротьба".

Гітлер диктував текст книги Емілю Морісу під час свого ув'язнення у в'язниці міста Ландсберг і, пізніше, у липні 1924 року, Рудольфу Гессу. За твердженням видавця "Херст енд Блекетт", доходи від другого видання "Main Kampf" пішли на користь Червоного Хреста.

У 1928 році було написано продовження - "Друга книга" або "Цвайтес Бух", не опубліковане за життя Гітлера. 

Читайте також: "Бідний" Путін: невідомі кримчани поглузували над портретом російського президента (фото)