Суспільство
16 жовтня 2015
За підтримку України у соцмережах росіянка отримала 4-річне покарання
Лайки і репости ФСБ назвало екстремістською діяльністю.
news-image

Мешканку Єкатеринбурга Катерину Вологженінову засудили на 4 роки за нешкідливу підтримку України у соціальних мережах. Про це повідомило "Настоящее время", передає «Єдність».

Безпрецедентний судовий процес вражає своєю абсурдністю, адже жінку визнали "пособницею" терористів лише за лайки та репости українських подій на власній сторінці у соцмережі. Особливо зважаючи на те, що мати-одиначка розміщувала на своїй сторінці не якісь заборонені матеріали, а лише інформацію про українську кризу. Формулювання звинувачення не вміщується у жодні раціональні рамки.

"У розпалюванні ненависті до соціальних груп, ополченцям-добровольцям з Росії, що воюють на стороні ополчення, до представників влади в сучасній Росії", - зачитує обвинувачення Вологженінова.

До 46-річної Вологжежінової, яка працює продавчинею у крамниці, без попередження увірвалися представники правоохоронних органів з обшуком, вилучивши комп'ютер, планшет та телефон. Перед судом жінці заблокували також усі банківські рахунки, мовляв, аби мати-одиначка не фінансувала якісь українські структури. Однак ще до суду прізвище Катерини внесли до списку "пособників терористів" на федеральному провладному сайті РФ.

У прокуратурі прокоментували абсурдний арешт тим, що матеріали, які лайкала Ворогженінова, визнано екстремістськими, тому за їх підтримку жінці загрожує 4 роки в'язниці.

На попередньому слуханні захист просив відправити справу в прокуратуру через неспроможність звинувачень, але суд відмовив. Тому жінку все ж судитимуть за всією суворістю російського законодавства.

Катерина Ворогженінова попереджає співгромадян, що соцмережі та політика в Росії несумісні й слід постити лише котиків - до них поки жодних претензій.