Україна
17 жовтня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за ніч
Головні події ночі:заява Обами, повернення техніки бойовиків та реформи у медичній галузі.
news-image

Українців переведуть на електронну реєстрацію у лікарні.

У 2016 році в Україні за фінансової підтримки Світового банку розпочнеться впровадження проекту електронних медичних карт і реєстрів пацієнтів.

Так, у клініці Державного управління справами вже продемонстрували електронну інформаційну систему, яка об'єднує 13 медзакладів ДУС і 40 тисяч пацієнтів.

За словами Квіташвілі, такі "оазиси", де електронну систему супроводу пацієнта вже побудовано на 100%, є також у Полтаві, Кіровограді, Херсоні, але вони не об'єднані між собою.

 

У "ЛНР" немає грошей на виплату пенсій.

У самопроголошеній “ЛНР” затримують виплату пенсій через ненадходження грошей з Росії.

Російська Федерація відклала постачання фінансів до окупованих територій, тому керівництво "ЛНР" здійснює пошук додаткових коштів.  

"Станом на 13 жовтня виплата пенсій ще не розпочата", - повідомили в прес-центрі.

 

Українська розвідка фіксує нічне повернення техніки на позиції "ДНР".

Українські військові фіксують таємне повернення техніки та озброєння бойовиків на передову. Про це повідомляє служба зв'язків з громадськістю Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

В армії кажуть, що бойовики демонстративно відводять техніку в денний час від лінії розмежування, але в темну частину доби повертають зброю назад.

 

Обама повідомив про відсутність взаєморозуміння з РФ щодо Сирії.

У Москви і Вашингтона немає взаєморозуміння щодо сирійського питання.

Про це заявив президент США Барак Обама.

Як зазначив американський лідер, США і Росія здатні домовитися лише про уникнення інцидентів в повітряному просторі Сирії. У той же час у двох країн зберігаються різні підходи до принципів врегулювання сирійського конфлікту, додав він.