Світ
17 жовтня 2015
Медведєв розповів, чому США не хочуть співпрацювати з Росією
Особливо це стосується ситуації у Сирії.
news-image

Глава уряду РФ Дмитро Медведєв в інтерв'ю російським ЗМІ розповів, що Росія дала США сигнал про проведення зустрічі делегацій по Сирії вже після початку операції. Прем'єр також зазначив, що раніше США самі звернулися до Росії з пропозицією разом боротися з «Ісламським державою» в Сирії, але коли РФ отримала відповідний мандат від сирійського керівництва, «американці не пішли на співпрацю», передає «Єдність».

Росія запропонувала провести в Москві міжнародну зустріч на високому військово-політичному рівні щодо Сирії або направити в США делегацію, але Вашингтон відмовився прийняти цю ініціативу.

«Це нещодавно було, практично після початку відповідної частини військової операції, - розповів Дмитро Медведєв в інтерв'ю. - Ми вели себе в цьому сенсі по-партнерськи - і президент розмовляв зі своїм колегою, і на рівні МЗС ці консультації були. Але такий сигнал, природно, був посланий вже після початку відповідних військових дій ».

Дмитро Медведєв нагадав, що Росія заявила про готовність приєднатися до спільних дій по боротьбі з тероризмом «після того як ІГІЛ почав поширюватися, як ракова пухлина, по всьому Близькому Сходу», але для цього РФ був необхідний мандат від влади Сирії.

«Адже як розвивалися події в Сирії? Я нагадаю. Деякий час тому там почався конфлікт, ще в 2010-2011 роках. Ми спочатку зайняли позицію, що не будемо приймати ніяких рішень, спрямованих на підрив авторитету чинної влади. Далі виникла проблема з «Ісламським державою», або з ІГІЛ. Американці звернулися до нас, кажуть: давайте разом боротися з цим злом. Ми відповіли їм: так, ми вважаємо це правильним, ми готові це робити. Питання в тому, як », -говорить глава уряду РФ.

За словами Медведєва, Росія спільно з сирійським керівництвом вибрали цілий ряд цілей для авіаударів.

«Американці незадоволені, вони нам кажуть, що або удари завдаються не туди, або цілі не ті. На наш цілком правомірне питання про те, щоб вони нам показали цілі, за якими потрібно працювати, по яких потрібно вести вогонь, вони нам кажуть: «Ні, ми нічого не покажемо». «Добре, - кажемо, - тоді покажіть цілі, на які не можна направляти збройні сили, за якими не можна вести вогонь». Вони кажуть: «Ні, ми їх теж не покажемо». Ну що це за співпраця? »- резюмував російський прем'єр.