Суспільство
18 жовтня 2015
На Одещині оголошено траур за загиблими в Затоці
Двоє осіб до цих пір рятувальниками не знайдені.
news-image

18 жовтня на Одещині оголошено день жалоби за загиблими напередодні в результаті аварії катера в Затоці. Про це повідомила у своєму Facebook радник голови Одеської облдержадміністрації Марія Гайдар, передає «Єдність».

Нагадаємо, прогулянкове судно "Іволга" вийшло в Чорне море поблизу міста Білгород-Дністровський. На борту знаходилось 36 пасажирів. У зв'язку з погіршенням погодних умов, повертаючись на базу, судно зазнало аварії. Рятувальна операція, в якій брали участь судна Адміністрації морських портів України, Білгород-Дністровського порту і Держприкордонслужби, дістала тіла 12 загиблих, а 23 людини вдалося врятувати. За словами Марії Гайдар, 19 осіб доставлено в міську лікарню Білгород - Дністровського, їх стан стабільний. Як повідомили в ДСНС, доля двох пасажирів залишається невідомою. Пошуки тривають.

Губернатор Одещини Міхаїл Саакашвілі заявив, що причиною аварії стало "трикратне "перевантаження судна. Свої співчуття родинам загиблих висловив Президент України Петро Порошенко та Голова Верховної Ради Володимир Гройсман. Мер Одеси Геннадій Труханов пообіцяв надати усю необхідну допомогу близьким жертв аварії.

За розпорядження прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка у зв'язку з масштабною трагедією в акваторії Чорного моря, яка спричинила багато жертв, створена комісія з розслідування обставин аварії катера на Одещині.