Події
20 жовтня 2015
В ОБСЄ та української розвідки є докази порушення бойовиками умов відведення зброї
Українська розвідка і спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ фіксують порушення умов відведення озброєнь від лінії зіткнення з боку самопроголошених "республік".
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це сьогодні розповів спікер Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

Сьогодні в Донецькій області, зокрема, в Артемівському районі починається реалізація другого етапу відводу гармат до 100 мм і мінометів від лінії розмежування танків. У той же час, місія ОБСЄ оприлюднила звіт з доказами порушення умов відведення озброєнь з боку бойовиків. БПЛА спостерігачів зафіксував скупчення військової техніки і озброєння на територіях, підконтрольних так званій "ДНР" на маріупольському напрямку", - сказав офіцер.

За словами Мотузяника, місія ОБСЄ зафіксувала два танки в районі Безіменного, 26 танків і одну зенітну установку "Стріла 10 М" біля Солнцевого, 3 танка біля Мічуріного, а також самохідну артилерійську установку "Гвоздика".

Цю інформацію підтверджує й українська розвідка. 

Мотузяник також підкреслив, що бойовики намагаються заховати важку техніку в прифронтовій зоні, а Росія не припиняє військове і матеріально-технічне забезпечення на окупованій території.

Читайте також: 19-річний козак з "ЛНР" жорстоко побив місцеву жительку заради грошей та документів