Політика
20 жовтня 2015
В біографії Юлії Марушевської з'явились пікантні подробиці
Нова очільниця Одеської митниці є дружиною львівського медійного менеджера і соратника Садового.
news-image

Призначення заступниці голови ОДА Юлії Марушевської на посаду начальника Одеської митниці викликало значний суспільний резонанс. Це змусило журналістів інтернет видання Думская більш детально вивчити біографію молодої чиновниці, повідомляє «Єдність».

За інформацією ресурсу, відомостей про Марушевську замало, вона раніше не афішувала своє життя, повідомляючи лише, що родом з Татарбунарського району, хоча журналісти називають цю інформацію не достовірною. Про свою сім'ю чиновниця раніше ніколи не згадувала, але з декларації про доходи стало відоме ім'я її чоловіка - Проців М.І. Він, до речі, є вельми успішним бізнесменом - за минулий рік чоловік задекларував 500 тисяч гривень доходу.

Журналісти видання знайшли відомості про чоловіка Юлії Марушевської в публікації  на сайті телеканалу новин «24». Як з'ясувалося, Маркіян Проців працює комерційним директором телеканалу, й він повідомив у перепалці з російськими пропагандистами у 2014 році, що Марушевська приходиться йому дружиною. Ця обставина певною мірою пояснює історію створення знаменитого відеоролика про Євромайдан «I Am a Ukrainian» та красуню Юлю у якості ведучої.

Як йдеться у статті, 32-річний львів'янин Маркіян Проців - талановитий лінгвіст, випускник Львівського національного університету, магістр у галузі німецької та англійської філології. Деякий час чоловік навчався в Австрії та Німеччині. У 2005 році став журналістом ТРК «Люкс», де працює й дотепер. Втім, як відомо, засновником і власником телеканалу «24» і  ТК «Люкс», радіостанції «Люкс ФМ», «Радіо 24», ряду інтернет-сайтів, у тому числі популярного ресурсу Zaxid.net є чинний мер Львова Андрій Садовий. Після обіймання посади міського голови, Садовий передав усі активи у керування дружині Катерині Кіт-Садовій, оскільки  в реєстраційних даних вона вказана як кінцевий бенефіціарій телерадіокомпанії. Журналісти видання припускають, що Маркіян Проців, комерційний директор медіахолдінга, засновник і директор пов'язаних з ним підприємств, є близькою довіреною особою львівського мера.

Сама Юлія Марушевська у перші дні роботи у команді Саакашвілі повідомляла, що губернатору Одещини її рекомендували якісь люди. Тому з'явилась гіпотеза, що саме Андрій Садовий порадив колезі взяти на роботу перспективну "майданівку" й замовив на неї слівце.

17 жовтня Михайло Саакашілі відвідав Львов у рамках свята Дні Бессарабії, де продемонстрував взаємну дружбу та підтримку з очільником Львова. 

"Чи пов'язані всі ці події і як саме - ми можемо тільки здогадуватися", - резюмують журналісти видання.