Події
21 жовтня 2015
У київському дитсадку діти масово захворіли на гепатит А
У чотирьох п’ятирічних дітей, які відвідували один дитячий садок, виявили небезпечну хворобу.
news-image

 В Деснянському міжрайонному управлінні Держсанепідслужби в м. Києві 19 жовтня повідомили про масове захворювання маленьких киян одного дитячого колективу небезпечним гепатитом А, передає «Єдність».

Усі четверо малюків відвідували старшу групу дошкільного навчального закладу №672 у Дніпровському районі м. Києва, на вул. Кибальчича, 17. У дитсадку №672 вже провели перевірку й взяли проби води та 40 змивів з об'єктів навколишнього середовища на контроль поточної дезінфекції у приміщеннях старшої садової групи та харчоблоку.

"За результатами проведених лабораторних досліджень бактерій групи кишкової палички в змивах не виявлено. У закладі двічі проведено дезінфекцію на об'єкті. За контактними дітьми і працівниками ДНЗ №672 організовано медичний нагляд інфекціоністом та педіатром", - повідомляють у СЕС.

У СЕС наголошують, що загалом за дев'ять місяців поточного року в Києві зареєстровано 246 випадків захворювання на вірусний гепатит А, що на 23,2% вище за показник аналогічного періоду минулого року (195 випадків).