Суспільство
23 жовтня 2015
На Алтаї вбили матір "героя Новоросії" через грошову компенсацію за сина
Мати російського найманця і "героя Новоросії" Івана Королькова, якому у вересні встановили пам'ятну дошку на Алтаї в селі Озерки Тальменского району, вбили.
news-image

Про це повідомила російська правозахисниця Олена Васильєва у своєму блозі, передає «Єдність».

Наголошується, що причиною вбивства жінки стала грошова компенсація за смерть її сина, що воював на Донбасі проти українського народу.

У нашому списку вантажу-200 є Корольков Іван, з Алтайського краю. Сьогодні стало відомо, що мати Івана Королькова була вбита ... під меморіальною дошкою свого сина. У МВС по Алтайському краю стверджують, що дане вбивство сталося через гроші, які отримала мати в якості компенсації, - написала правозахисниця.

Вона також нагадала "військову історію" самого Королькова на Донбасі.

Хочу нагадати, що перша поїздка на Схід України для Королькова відбулася в серпні-вересні 2014 року. У складі одного з сформованих підрозділів під командуванням комбата" Дев'ятий ", екіпаж танка Т-72, у складі механіка-водія Королькова Івана Андрійовича, командира танка - позивний "Демон", навідника - позивний "Бізон", 11 вересня 2014 брав участь у боях під Луганським аеропортом. Загинув він 28 січня 2015 під селом Санжарівка, в районі Дебальцеве (чужа для Росії держава - Україна), коли екіпаж танка виконував задачу головний похідної застави. Власне, всі члени екіпажу вже в нашому списку. Після чого Іван Корольков був нагороджений званням "Герой Новоросії" посмертно. Медаль вручали його матері. І ось тепер ГУ МВС по Алтайському краю повідомило про вбивство матері цього хлопця, який вважав , що якщо не зупинити "фашистів", то вже через півроку вони зможуть дійти до Алтаю, - зазначила Васильєва.

Раніше повідомлялось про встановлення меморіальної дошки "загиблому герою Новоросії" на Алтаї, на відео була присутня й матір загиблого бойовика.

Читайте також: На Алтаї встановили меморіальну дошку "загиблому герою Новоросії" (ФОТО, ВІДЕО)