Політика
23 жовтня 2015
Комітет виборців назвав 20 міст, де вибори ймовірно будуть проблемними
Основний недолік полягає у некомпетентності та заангажованості ТВК.
news-image

Комітет виборців України розповсюдив інформацію, що в Україні є 20 міст, де вибори можуть бути з якихось причин зірвані, повідомляє «Єдність».  За загальною характеристикою це ті міста країни, де спостерігалися проблеми з технічною організацією виборів, криміналізацією виборчого процесу та жорсткою конкуренцією між кандидатами.

За інформацією, Дніпропетровськ, Харків, Рівне та Херсон є найпроблемнішими, в них зафіксовані порушення за декількома параметрами. У Черкасах, Тернополі, Новомосковську, Лисичанську, Маріуполі, Цюрупинську, Ужгороді, Харкові наявні проблеми з технічною організацією виборів, зокрема такі, як запізнення з виготовленням або серйозні помилки в бюлетенях, явно виражена некомпетентність або заангажованість ТВК.

Київ, Херсон, Одеса, Луцьк, Глухів, Ірпінь, Харків і Каховка мають зафіксовані випадки криміналізації виборчого процесу, а саме нападу на кандидатів, штаби, агітаторів, знищення агітаційної продукції або наметів.

Миколаїв, Дніпропетровськ, Херсон, Вінниця, Кременчук, Жмеринка, Нікополь та Рівне демонструють надмірно високу конкуренцію, яка може призвести до спроб незаконно вплинути на виборців.