Події
26 жовтня 2015
Найвища явка - на Тернопільщині і Львівщині, найнижча - на Донбасі - ЦВК
Найбільше порушень, згідно із картою спостерігачів, зафіксували у Києві та області, а також Одеській та Харківській області.
news-image

Центральна виборча комісія України оприлюднила офіційну явку виборців на місцевих виборах - за даними ЦВК, вона склала 46,62%, передає  «Єдність» із посиланням на ВВС.

Найактивнішими виявилися жителі Тернопільської (56,5%), Львівської (56,31%) і Волинської областей (55,29%). Також понад 50% виборців прийшли на дільниці у Рівненській, Хмельницькій, Івано-Франківській та Вінницькій областях.

У Києві на голосування прийшли 41,87% громадян.

Найменша явка - у Луганській (35,27%) і Донецькій областях (31,65%).

Раніше в "Опорі" заявили, що у Донецькій області проголосувати могла лише третина жителів. Влада та ЦВК раніше ухвалили рішення не проводити вибори у населених пунктах, що межують із лінією розмежування на Донбасі. Крім того, місцеві вибори не проходили у районах, підконтрольних так званим "ДНР" і "ЛНР".

Спостерігачі "Опори" заявили, що загалом на місцевих виборах зафіксували 1 129 порушень. З них 557 - незаконна агітація, 290 випадків - підкуп виборців, 136 порушень з боку виборчих комісій, 46 кримінальних втручання у виборчий процес, 34 випадки перешкоджання роботі журналістів та спостерігачів.

Також "Опора" заявила про 30 випадків фальсифікації голосування та один випадок маніпуляції зі списками виборців.

При цьому найбільше порушень, згідно із картою спостерігачів, зафіксували у Києві та області, а також Одеській та Харківській області.