Події
26 жовтня 2015
Штати вважають, що Deutsche Bank порушує введені проти Росії санкції
США розширюють розслідування відносно Deutsche Bank.
news-image

Як повідомляє «Єдність» із посиланням на Financial Times, американська влада перевірить, чи не порушував банк при цих операціях санкції відносно Росії.

Журналісти зазначають, що мова йде про так звані дзеркальні угоди, в ході яких російські клієнти купували цінні папери в рублях через московський офіс Deutsche Bank, а потім продавали аналогічні папери за іноземну валюту, включаючи долари, через лондонський офіс банку. Усього таких підозрілих операцій було скоєно на шість мільярдів доларів.

Як відомо, громадянин США Тім Уісвелл, який був главою трейдингу російського підрозділу Deutsche Bank, був відсторонений у зв'язку з внутрішнім розслідуванням на тлі скандалу з дзеркальними угодами. До нього й прикута увага розслідування.

Американська влада намагається з'ясувати, наскільки адекватно працювала система Deutsche Bank, що відслідковує дотримання санкцій і сповіщає про це регуляторів. Як пише видання, серед російських клієнтів банку були брати Аркадій і Борис Ротенберг, які знаходяться в списку санкцій США.

Нагадаємо, санкції США, введені відносно російських юридичних і фізичних осіб, забороняють американським громадянам і компаніям підтримувати ділові відносини з фігурантами списку, особливо якщо угоди відбуваються за долари. 

Читайте також: На Сумщині через кордон намагались провезти 10 кілограмів канабісу