Події
26 жовтня 2015
На Донеччині військовослужбовець побив до смерті місцевого жителя
Перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, 43-річний чоловік почав ображати військового, який проходив біля кафе.
news-image

Як повідомили у прес-службі Добропільського МВ ГУМВС України в Донецькій області,  24 жовтня до чергової частини міліції надійшло повідомлення від фельдшера швидкої допомоги м. Білозерське про госпіталізацію 43-річного місцевого жителя, передає  «Єдність».

Потерпілий поступив до лікарні з множинними ранами потиличної області голови. Наступного дня від отриманих травм чоловік помер.

У ході досудового розслідування було встановлено, що травми потерпілий отримав у кафе «Южанка». Перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, він почав ображати чоловіка у військовій формі, який проходив біля кафе.

Через деякий час останній повернувся до закладу з димовою шашкою та дерев'яною палицею-битою. Увійшовши до приміщення, військовослужбовець кинув димову шашку, напав на кривдника і завдав йому кілька ударів битою в область голови. Після цього самостійно витягнув останнього з приміщення кафе, щоб той не задихнувся димом, та викликав швидку.

Співробітники карного розшуку встановили, що зловмисником виявився 30-річний учасник бойових дій, молодший сержант ЗСУ, що з 17 жовтня перебував у відпустці.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.121 «Умисні тяжкі тілесні ушкодження, що спричинили смерть» КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.   

Читайте також: У Костянтинівці затримано організатора інформаторської мережі «ДНР» на прізвисько «Панкрат» (відео)