Суспільство
26 жовтня 2015
Онук видатного українського мецената, уродженець Франції Мішель Терещенко набрав понад 60 % на виборах у Глухові
Мішель Терещенко вже понад десять років мешкає в Україні.
news-image

Онук видатного українського мецената Михайла Терещенка, підприємець і меценат Мішель Терещенко, за попередніми результатами перемагає на виборах у Глухові, передає «Єдність» із посиланням на VIDIA.

Згідно з попередніми результатами підрахунку голосів на 18 виборчих дільницях у Глухові, Мішель Терещенко впевнено лідирує з результатом – 64,58 % (8414 чол.). Юрій Бурлака – 31,21 (4067 чол.). Явка становила – 53,57% (13027 чол.), –написала у Facebook депутат Ганна Гопко, яка спостерігає за виборами у Глухові.

Основний опонент Терещенка – Юрій Бурлака, перебував на посаді з 2010 року. Його вважають ставлеником екс-регіонала Андрія Деркача.

Мішель Терещенко народився у Франції, проте вже понад десять років мешкає в Україні. Повернувшись на історичну батьківщину, він зайнявся відродженням традиційного для України промислу – льонарства.

А нещодавно Президент Петро Порошенко надав йому українське громадянство.

Михайло Терещенко (1888–1956) був одним з перших українських промислових магнатів. Свій величезний статок він, як і кілька поколінь його предків, зробив на виробництві цукру – і повністю втратив після більшовицької революції.