Події
27 жовтня 2015
На Дніпропетровщині студент спалив живцем 87-річного пенсіонера
За цим байдуже спостерігали його брат-близнюк та їх спільний друг.
news-image

Як повідомили у прес-службі ГУМВС України в Дніпропетровській області, інформація про те, що у лісосмузі горить чоловік надійшла до Дніпровського райвідділу міліції м. Дніпродзержинська 25 жовтня о 17:15, передає  «Єдність».

Як з'ясувалося, 20-річні брати-студенти разом з товаришем-однолітком розпивали алкогольні напої у лісосмузі у Дніпровському районі м. Дніпродзержинська. У цей час вони побачили незнайомого пенсіонера, який на відкритому багатті обпалював електричний кабель. Один з братів згадав, що нещодавно його побили невідомі особи без постійного місця проживання, за зовнішнім виглядом схожі на старенького.

На ґрунті недавньої образи він підійшов до пенсіонера та вдарив його ногою у плече, після чого підняв з землі металеву палицю та завдав нею ще 3-4 удари по обличчю. Від отриманих ударів дідусь не втримався на ногах та впав у багаття.

Зловмисник разом з байдужими свідками залишив ще живого пенсіонера у вогнищі, а самі пішли до магазину, купили ще пива та розійшлися по домівках.

В подальшому особа загиблого була встановлена – ним виявився місцевий житель, пенсіонер 1928 року народження. Згідно із свідоцтвом, смерть потерпілого настала внаслідок опікового шоку та опіків майже 90% тіла.

У ході проведення слідчих заходів за вчинення злочину був встановлений місцевий житель, студент 1-го курсу одного з місцевих технікумів. Він затриманий в порядку ст. 208 КПКУ.

Металева труба зі слідами крові була виявлено на місці злочину та вилучена. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство), що карається позбавленням волі строком від 7 до 15 років. 

Читайте також: Вранці 40-річна киянка ножем поранила священника