Суспільство
29 жовтня 2015
Росіяни переживають, що війна в Сирії змусить їх жебракувати - опитування
Дві третини росіян, як і раніше, проти введення військ до Сирії - вони бояться військових втрат і бюджетних витрат.
news-image

Про це свідчить опитування російського "Левада-Центру", передає «Єдність» з посиланням на РБК.

Росіяни стали пильніше стежити за сирійським конфліктом і за місяць більш чітко сформували свою думку щодо цієї війни. Ще місяць тому, до введення військ, третина громадян нічого не знала про конфлікт у Сирії. Зараз необізнаних залишилося 11%. З 33% до 18% знизилося і число тих, кого взагалі не цікавить політика російського керівництва в Сирії.

Операція в Сирії відніме гроші, необхідні для вирішення соціальних проблем - впевнений 41% опитаних. Так вони відповіли на запитання, якою може бути шкода від участі Росії у війні.

Майже стільки ж (39%) вважають головною шкодою від операції загибель російських військовослужбовців в ході операції або в ході терактів проти них.

Серед інших загроз респонденти виділили загрозу "надовго загрузнути в цьому конфлікті" і "зростання терористичної загрози з боку" "Ісламської держави". 11% ніякої шкоди не помітили.

Більшість, 66%, як і раніше виступають проти введення військ, місяць тому число супротивників було на 3% більше. Росіяни підтримують нанесення авіаударів (54%), військові консультації та постачання озброєння (62%), гуманітарну та дипломатичну допомогу Сирії. Приймати біженців більшість росіян (59%) також не готові.

Одночасно зі зниженням байдужості до сирійського питання виросло як число тих, хто підтримує російську владу, так і число противників: 43% висловили схвалення, 15% - несхвалення. У вересні ці показники становили 36% і 11% відповідно. 

Нагадаємо, раніше російські ЗМІ порахували, що Міністерство оборони Росії щодня витрачає не менше ,5 млн на війну в Сирії.

Читайте також: В Росії увійшли в моду футболки з сирійською тематикою