Події
30 жовтня 2015
Прилеглу до Сватового територію залишила чверть населення
До ліквідації пожежі на артскладах Міністерства оборони України у Сватовому Луганської області та його наслідків залучено майже тисяча осіб від рітувальних служб.
news-image

Про це повідомляє прес-служба Держслужби України з надзвичайних ситуацій, передає «Єдність».

Більше того, повідомляється, що прилеглу територію покинула чверть населення.

Загальна чисельність населення в м.Сватове становить 19 тис. 700 осіб, с.Міловатка - 2 тис. 300 осіб. У зоні ураження знаходяться 476 багатоповерхових і приватних житлових будинків, в яких проживає близько 6 тис. осіб. Станом на ранок з міста Сватове самостійно виїхало близько 5 тис. осіб ", - йдеться в повідомленні.

Рішенням виконуючого обов'язки керівника Луганської облдержадміністрації Юрія Клименка з найближчих до епіцентру пожежі будинків, лікувальних закладів була проведена евакуація населення (близько 200 ос.) І розпочато загальну евакуація населення з м.Сватове. З метою захисту організовані укриття 50% населення в найпростіших укриттях і спорудах подвійного призначення (підвальні приміщення).

Відключено газо- і електро- постачання об'єктів міста в зоні можливого ураження, - зазначили в ДСНС.

Також співробітники МВС здійснили оточення території по периметру, встановили пропускний режим і забезпечили оповіщення населення місті та навколишніх населених пунктів про надзвичайну ситуацію та необхідні дії.

До ліквідації надзвичайної ситуації всього залучено 898 чол. Особового складу та 169 од. Техніки, у тому числі від ДСНС України 302 особи особового складу та 74 од. Техніки (зведений піротехнічний загін - 75 чол. Та 27 од. Техніки, зведений аварійно -рятувальний загін - 50 чол. та 9 од. техніки), від МВС України 364 чол. особового складу та 65 од. техніки, від МО України 200 чол. особового складу та 20 од. техніки, від МОЗ України 32 людини і 10 од . техніки, - інформують у держслужбі з НС.

На місці події створено штаб з ліквідації, до складу якого входять представники все перерахованих вище структур та органів місцевої влади.

Читайте також: "Сватове нагадує тепер Дебальцеве," - очевидці про руйнування в місті. Люди ховаються в підвалах (ФОТО)