Суспільство
30 жовтня 2015
Після Яценюка російським слідчим примарився "чеченський слід" у біографії Тетяни Чорновол
Російські ЗМІ повідомляють, що українця Станіслава Клиха, "чеченського снайпера", "завербувала" Тетяна Чорновол.
news-image

Про це повідомляє «Єдність» з посиланням на Еспресо.TV.

Російські ЗМІ описують деталі свідчень, які за допомогою тортур вибили зі Станіслава Клиха. Нагадаємо, після того, як йому надали адвоката, українець від них відмовився.

Зокрема, Станіслава змусили розповісти, що він нібито потрапив до Росії під виглядом біженця. А перед цим мав у Києві зустріч з Тетяною Чорновол та Ігорем Мазуром ("Тополею"). Вони йому буцім-то пообіцяли тисячу доларів, якщо він "відправиться до Росії з важливою місією".

Судячи з того, що пишуть російські ЗМІ, Чорновол приплели через її давні зв'язки з УНА-УНСО. Ще у 1990-х роках вона була прес-секретарем організації, брала участь в акціях "Україна без Кучми". Тож, за логікою слідчих, вона просто "підняла старі зв'язки".

Далі фантазія слідчих змальовує наступну картину: завербований Клих мав виконати одночасно роль зв'язківця, вербувальника та терориста. Зокрема, повинен був підірвати пам'ятник Леніну в Санкт-Петербурзі 3 вересня 2014 року. Також він мав організувати вибух пам'ятника Канту в Калінінграді, а потім "спровокувати масові заворушення". Нарешті, в місті Орел Клих ніби повинен був організувати вибух в лікарні та великому готелі з великою кількістю жертв.

Нагадаємо, саме в готелі у місті Орел Клиха й затримали в серпні 2014 року.