Суспільство
30 жовтня 2015
Міноборони Росії побачило корінь непорозумінь з США в "інтернет-живопирках"
Міністерство оборони РФ оригінально пояснило помилковість даних розвідки США, яка заявляє, що 80% російських ударів в Сирії націлені не на об'єкти «Ісламської держави».
news-image

Про це повідомляє «Єдність» з посиланням на російські видання.

Міністерство оборони Росії прокоментувало інтерв'ю прес-секретаря посольства США в Москві Уілла Стівенса з точки зору взаємних обвинувачень щодо ситуації в Сирії і назвало погляди американця "наївними". 

Офіційний представник Міноборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков підкреслив, що дезінформація про операції ВКС РФ проти терористів в Сирії активно поширюється багатьма західними ЗМІ.

Ми вже тиждень спостерігаємо за активним проштовхуванням через агентство Reuters чийогось «висновку», що нібито 80% російських авіаударів були "націлені не так на об'єкти ІГІЛ". Так що тут все зрозуміло. Їм цю дезінформацію, до речі, прокоментували аргументовано в день її появи. Але відносно його фрази: «Російська авіація била по позиціях опозиції, включаючи її помірну частина» - є питання, - констатував генерал-майор.

Конашенков звернув увагу, що у Заходу немає чіткого визначення так званої помірної опозиції в Сирії, а його представники спираються на зовсім сумнівні джерела.

І вже зовсім незрозуміло, як може співробітник посольства США в Москві робити заяви від імені Держдепартаменту США на основі якихось фальшивок, опублікованих інтернет-живопирками типу «Сирійської мережі захисту прав людини». Та ще стверджувати, що вони заслуговують довіри », - заявив представник оборонного відомства.

Він також запропонував Стівенсу отримувати інформацію у "відповідних американських відомствах". 

Читайте також: Ірина Хакамада змусила Путіна заїкатися і виправдовуватися (ВІДЕО)