Резонанс
2 листопада 2015
Мосійчук заявив, що силовики його катували
Сьогодні ГПУ оприлюднило відео, на якому Мосійчук зізнається в отриманні неправомірної вигоди.
news-image

Мосійчук заявив, що дане відео є наслідком жорстоких катувань.

Про це повідомляє «Єдність» з посиланням на прес-службу Мосійчука. 

7 жовтня в СІЗО СБУ я, маючи внутрішню кровотечу, втрачаючи свідомість, був позбавлений будь-якої медичної допомоги. Умисно довівши мене до такого важкого стану, слідчі ГПУ запропонували мені, щоб в обмін на надання допомоги я дав свідчення по суті своєї справи, зокрема - зізнався в тому, чого не скоював. Також вони вимагали від мене дати свідчення проти лідера Радикальної партії Олега Ляшка, народного депутата від РПЛ Андрія Лозового та нині арештованого лідера партії Укроп - Генадія Корбана- повідомив він.

Мосійчук також повідомив, що погодився обмовити себе, хоча наголосив, що жодного документу з цього приводу не підписав:

Ці покази стали для мене на той момент єдиною можливістю вижити. Але обмовляти друзів я не міг навіть під загрозою смерті. ГПУ не отримало від мене жодного слова проти Ляшка, Лозового, Кобрана чи будь-кого іншого. 8 жовтня вся Україна бачила, у якому важкому стані я був доставлений на судове засідання по моїй справі: блідий, ледь тримався на ногах, із численними забоями - слідами падінь від кількаразової втрати свідомості. Того ж дня мої колеги і друзі, боючись за моє життя та здоров'я, домоглись моєї нагальної госпіталізації до реанімаційного відділення лікарні швидкої медичної допомоги. Мені діагностували наскрізну язву 12-палої кишки із внутрішньою кровотечою, лікування від яких я досі проходжу.
Незважаючи на це, ГПУ в особі заступника генерального прокурора Столярчука і після моєї госпіталізації наполегливо пропонувало мені зміну запобіжного заходу на такий, що не пов'язаний з утриманням під вартою, в обмін на дачу показів проти інших народних депутатів. Цього не було і не буде. ГПУ добре зробили, що оприлюднили це відео моїх показів під катуваннями. Про це має знати Україна. Про це має знати весь світ. Всі знатимуть, що в Україні проводять політичні репресії, катують і залякують людей та вимагають обмовляти інших. Настали темні часи репресивного мороку- зазначив він.

Нагадаємо, що сьогодні Генеральним прокурором України Віктором Шокіним під час брифінгу був оприлюднений відеозапис, на якому Ігор Мосійчук визнав, що брав хабар у розмірі 100 тисяч гривень. Повідомляється, що допит проводився в присутності адвоката Мосійчука О. В.Мельника.